LK Systems Våre nettsider Norsk
Lukk

Våre nettsider

Gulvvarme i enkelte rom

Mange tror at man bare kan bruke elektrisk gulvvarme for små arealer. Dette er selvfølgelig helt feil. Mange foretrekker tvert om vannbåren gulvvarme for å kunne utnytte det eksisterende vannbårne systemet for å spare energi.

Tilkobling av gulvvarme til eksisterende system

I dag er det svært vanlig å renovere kjøkken, baderom, vaskerom og entré. I disse rommene er det populært med flislagte gulv, og de fleste velger å legge inn gulvvarme for å fjerne den kalde følelsen i gulvet.

Hvis man har radiatorer i resten av huset, er det ikke noe problem å koble gulvvarme til det eksisterende systemet. 

Det er ikke komplisert. Det handler om å finne det gulvvarmesystemet som passer gulvkonstruksjonen din, og en blandingsenhet (nedenfor kalt shuntgruppe) for å koble gulvvarmen til det eksisterende systemet.

Hvis du vil vite mer, kan du lese våre detaljerte monteringsanvisninger under Komplett dokumentasjon. Hvis du ikke finner en konstruksjon som du syns passer, eller hvis du er usikker på ditt valg, så er du alltid velkommen til å kontakte vår kyndige support for rådgivning. 

Gulvvarme med LK Minishunt M60n

Med LK Minishunt M60n får du en komplett blandingsenhet til en lav investeringskostnad. Dessuten tar den nesten ingen plass. Minishunten trenger ikke å være synlig, dermed plasseres den vanligvis i et skap, en garderobe etc. Det eneste som blir synlig er romføleren som henges på veggen for å måle romtemperaturen, og deretter styre shuntgruppens temperatur.

LK Minikretsventil RTB ved installasjon av mindre gulvvarmeflater

LK Minikretsventil RTB er det opplagte valget ved installasjon av gulvvarme i gulvarealer opptil 5 m², f.eks. baderom, entré og vaskerom. Husk at den bare kan brukes for systemer der man støper inn slangen i betong eller avrettingsmasse.

 

LK Minishunt M60n är en blandningsenhet för mindre golvytor upp till 60 m².

Tilkobling til eksisterende system med M60n

Minishunten brukes for innkobling til eksisterende varmesystemer når gulvvarme installeres i et eller et par rom og du beholder radiatorer i de øvrige rommene. Minishunten blander tilførselsvannet med det kjøligere returvannet, og på denne måten unngår man for varme gulv.

Styr temperaturen trådløst og mobilt

Minishunt M60n er utstyrt med en termostat og romføler som regulerer temperaturen i rommet. Du kan komplettere med en elektronisk romtermostat som også finnes i trådløs versjon (spesielt nyttig under oppussing, da det kan være vanskelig å trekke ledninger). Da får du en digital display som viser rommets temperatur. Dette gir deg også muligheten til koble til via appen «LK AtHome», og styre og overvåke varmen fra mobilen.