LK Systems Våre nettsider Norsk
Lukk

Våre nettsider

Hvordan alt startet

Grunnlagt i 1910 som Lagerstedt & Krantz. LK var opprinnelig et grossistbyrå, og et jernfremstillingsselskap, primært fokusert på salg.

1933

Virksomheten overtas av Lars Schuberth og Albrecht Behm, og sortimentet skifter til å omfatte flere vann- og rørleggerprodukter.

 

1950

Som agent oppnår selskapet stor suksess med produkter fra merker som; Spak blandeprogram for offentlige miljøer fra KWC, avløpssystemer og toalettsisterner i plast fra Geberit, sanitærutstyr fra den nederlandske sfinxen og badekar fra italienske Zoppas.

1970

En av de viktigste hendelsene i LK:s historie er når selskapet mottar generalagenturet for Conex kompresjonsarmaturer til VVS-installasjoner. Tilkoblingene som sparer monteringstid begynner å bli etterspurt av grossister og salget skyter fart. Conex skal være hjørnesteinen i fremtidig vekst og den store lønnsomheten brukes til å skape en landsdekkende salgsorganisasjon. LK lanserer deretter kontinuerlig nye tidsbesparende VVS-produkter og -systemer på det svenske byggemarkedet.

 

1973

Gjennom selskapets suksesser vokser selskapet i størrelse. Det gamle industribygget i Bromma ble kjøpt opp i 1977 og det ble bygget kontorer og lager i Malmö, Helsingborg og Oslo i henholdsvis 1980, 1987 og 1990. I tillegg til eiendommen i Oslo, markedsfører, eier og forvalter Lagerstedt & Krantz Fastigheter AB andre næringseiendommer i selskapet.

Over tid går LK over fra å være forhandler til å utvikle og produsere egne, mer teknologisk avanserte produkter og løsninger.

1983

Selskapet kjøpes av Behm-familien og Stikkan Andersson og ABBAs, Music Sweden AB. Behm-familien kom til å overta hele selskapet i 1995. Selskapets første utenlandsetablering finner sted i Oslo i 1983.

1984

Forretningsområdet Technical Fittings etableres nå i Helsingborg. Siden oppstarten har LK Armatur lansert mange unike og bestselgende produkter, som MultiFill, ThermoMat, MultiZone og HydroMix.

1990

LK starter produksjon av ventiler, filtre og aktuatorer for shippingindustrien. I 2006 starter konsernet sin egen produksjonsenhet i Kina. I 2019 legges forretningsområdet Marine Flow Control ned. LK utvikler et egenutviklet gulvvarmesystem tilpasset svensk byggestandard.

 

1998

For videreutviklingen av våre varme- og tappevannsystemer spiller tverrbundne polyetylenrør en sentral og strategisk viktig rolle. Med oppgaven å produsere og produsere slike rør, dannes selskapet LK Pex AB i Ulricehamn. I dag er det egen fabrikk, både LK, men også forhandlere i Europa, USA og Midtøsten, som leverer disse egenutviklede kvalitetsrørene.

2000 

LK starter produksjon av høykvalitetsrør i materialet PE-Xa.

2007 

For å møte en sterkt økende etterspørsel etter prefabrikkerte VVS-løsninger starter LK egen prefabrikkering. I 2013 flytter virksomheten til større lokaler.

2011 

LK International er stiftet med mål om å kunne tilby markedet i Storbritannia produkter fra LK Gruppens tre forretningsområder LK Armatur, LK Pex og LK Systems fra et eget selskap.

2014 

LK innvier en 10.000 m2 stor, moderne og energieffektiv rørfabrikk.

2020

LK og Labtrino innleder samarbeid. Den nye og unike vannmåleren bruker patentert teknologi og er montert på utsiden av røret, noe som skaper positive effekter i både tid og kostnad. Selskapet og teknologien er et resultat av forskning ved KTH og har som mål å skape økt bevissthet rundt vannforbruk. I tillegg til samarbeidet blir LK også partner i Labtrino.

2022

Maxitherm ble grunnlagt i 1942 og ble kjøpt opp av LK i 2022. I dag er Maxitherm en av lederne innen bransjen og har det bredeste utvalget på markedet når det gjelder fleksible rørsystemer.