LK Systems Våre nettsider Norsk
Lukk

Våre nettsider

LK Universal

Universal

Et rørsystem for tappevann, varme- og kjølesystem

LK Universalsystem

Sortimentet består av rør, monteringsdetaljer, installasjonsskap, fordelere, kuplinger og ventiler. Systemet er testet og godkjent i henhold til markedets strengeste forskrifter og testmetoder; Byggteknisk forskrift (TEK10) og Nordtestmetoden. Monteringsanvisninger er gjennomgått av ”Säker Vatteninstallation”. Vi kan også tilby prefabrikkerte løsninger for å forenkle din installasjon.

Rör

Tre kuplinger til to rørtyper

LK Universalrør, PEX og PAL, kan brukes til både radiator- og gulvvarme samt tappevann og kjøling. Rørene har samme dimensjoner og kan raskt og enkelt skjøtes med tre ulike kuplingstyper.

LK PressPex presskupling som monteres med en pressmaskin med pressbakke.
LK PushFit innstikkskupling som monteres med håndverktøy.
LK Klemringskupling kompresjonskupling som monteres med håndverktøy.

Rör kopplingar

Rask og enkel montering

Monteringen gjøres raskt og enkelt med våre typegodkjente kuplinger som er sikre og finnes i mange ulike varianter for å passe alle bruksområder. Det finnes også en rekke ulike monteringsdetaljer for å oppnå en sikker og stabil installasjon, blant annet monteringsfester, veggbokser, vegg-gjennomføring, veggskinner, stativer og rørfiksturer. Vi har store lager i Sverige, og dermed veldig høy leveransesikkerhet.

LK PEX Universalrør

LK PEX Universalrør

PEX-rør produseres av homogen PE-Xa i høyeste kvalitet, i vårt eget produksjonsanlegg i Sverige. Rørene kan brukes til tappevann, men er utstyrt med oksygenbarriere, som gjør at de også kan benyttes i varmesystem uten risiko for oksygenering av vannet. Rørene finnes som Rør-i-Rør (RiR) med grått varerør, eller med ekstraisolerte varerør (RiR Extra). Alternativt som bart rør. PEX-rørene finnes i dim. 16, 20 og 25 mm, og leveres på ruller inntil 200 meter.

LK PAL Universalrör

LK PAL Universalrør

PAL-rør har et indre sjikt av PE-RT, et mellomsjikt av aluminium og et overflatesjikt av PE-RT. De er ment å brukes til tappevann. Takket være det mellomliggende sjiktet av aluminium er rørene diffusjonstette. De er også rette og stive, nesten som et metallrør, selv om de veier betydelig mindre, og dermed er lettere å håndtere. De passer perfekt for synlig montasje, og som vertikale eller horisontale stammer. Rørene finnes i dimensjonene 16-75 mm i rette lengder, og i ruller opp til dimensjon 40 mm.

Blyfritt sortiment

En stor del av PressPex-sortimentet er blyfritt, og dermed bedre både for miljøet og for alle som bruker systemene. Produktserien LK Universal Eco er i avsinkingsbestandig blyfri messing, og består av presskuplinger, fordelere og veggbokser som brukes i VVS-installasjoner. Produktene har fått typegodkjenningsnummer TG1550 utstedt av KIWA Sverige.

Rör

Rør

PEX-rør produseres av homogen PE-Xa i høyeste kvalitet i vårt svenske produksjonsanlegg.

PAL-rør har et indre sjikt av PE-RT, et mellomsjikt av aluminium og et overflatesjikt av PE-RT.

installationsskåp

Installasjonsskap

Alle installasjonsskap med tilhørende monteringsanvisninger er tilpasset gjeldende bransjeregler. Skapene kan monteres innebygd i vegg, alternativt utvendig på vegg, eller i himling, og kompletteres med ramme/luke.

Monteringsdetaljer Grip

Monteringsdetaljer

Det finnes en mengde ulike monteringsdetaljer for å få en sikker og stabil installasjon, blant annet monteringsfiksturer, vegg-gjennomføringer, veggbokser og klammer.

LK Fordelere

Fordelerrør

Tilgjengelig i flere utførelser, blant annet som gjenget, eller PushFit med og uten innebygd avstengning. Kan enkelt suppleres med en rekke tilbehør, som blant annet ventiler.

Ventiler

Ventiler

Vi kan tilby kompakte ventiler tilpasset våre fordelere og kuplinger.

verktøy pressmaskin

Verktøy

Sannsynligvis markedets beste hånd- og pressverktøy, spesielt tilpasset for Universalsystemet.

LK PushFit AX One Push Fits All

PushFit-sortimentet AX har en forhåndsmontert støttehylse, og er tilpasset for både PE-X- og PAL-universalrør (Alupex). Sortimentet er merket med «PushFit AX» på koblingshuset, og røret må graderes og kalibreres før montering. PushFit-systemet består av en rekke ulike koblingsvarianter i dimensjonene 16–25 mm, og det finnes også prefabrikkerte fordelerskap, samt veggbokser med PushFit.

Koblinger og ventiler med standardiserte M-gjenger

Hampefri montering med M-gjengede koblinger og ventiler – konisk klemringstetning. Med de to produktene LK Kuleventil Høy hals M-gjengede og LK PressPex Eco ventilkobling, er det raskt og enkelt å montere stamventiler med presskoblinger, og LK Universalrør PE-X eller PAL uten hamp eller annet tetningsmateriale.