LK Systems Våre nettsider Norsk
Lukk

Våre nettsider

LK Systems varme- og tappevannsystem til Under i Lindesnes, Europas første undervannsrestaurant

Europas første og verdens største undervannsrestaurant Under i Lindesnes ligger på et dyp på fem og en halv meter under overflaten. Under er designet av arkitektbyåret Snøhetta, og bak prosjektet står brødrene Gaute og Stig Ubostad, eiere av Lindesnes Havhotell. Navnet Under gjenspeiler både arkitekturen som bryter havflaten, men også selve prosessen som bryter med tradisjonelle byggtekniske normer.

utsikt under havet i undervattensrestaurang

LK Systems gulvvarme og tappevann

Mange lokale entreprenører har vært delaktige i prosjektet, og en av LKs kunder fra mange år tilbake er ERV Teknikk Lyngdal AS som fikk i oppdrag å installere det rørtekniske anlegget i restauranten.

Restaurang ner i havet vid klippor

Som et neddykket periskop

Restauranten er med sine metertykke betongvegger og massive akrylvinduer bygget for å tåle trykket fra havet, bølgene og vinden. Til forskjell fra å være et akvarium, fungerer Under som et neddykket periskop – designet som en del av omgivelsene og som et kunstig rev, fem og en halv meter under havflaten med en dramatisk utsikt over det spektakulære marine økosystemet.

Vi er glade og stolte over å få være med og levere gulvvarme, tappevann og LP PAL Universalrør A til dette unike prosjektet. Nå ser vi frem imot åpningen av restauranten og ønsker Under masse lykke til.

Lars Petter Olsen, vd LK Systems

  • Gulvvarme,
  • Tappevann